fbpx
Recepten

Deze sticky tempeh is da bomb!

Deze sticky tempeh is da bomb

Deze Sticky tempeh is da bomb!

Zo nu en dan loop ik tegen een recept aan dat we superlekker vinden. Daardoor gaat het vaak, op verschillende manier en in verschillende gerechten, op herhaling. Deze sticky tempeh is daar eentje van.


Zelfbedacht heb ik het deze keer niet hoor. Nee, alle credits voor dit recept gaan naar de maker van het geweldige kookboek Vegan East, dat vol staat met originele Oosterse recepten. 

Dit recept voor sticky tempeh is snel klaar, smaakt heerlijk, je kunt het eten als vleesvervanger en zei ik al dat het echt heerlijk smaakt?

Het is top als side-dish, strooi het over je salade, doe het als topping op je soep, yummy in je poké bowl of op een gestoomd broodje. Weet jij eigenlijk wat tempeh is en eet je het ook wel eens? Laat het ons weten in de comments!

Ok, dan nu aan de slag! Je maakt eerst dit super easy 5-kruiden poeder:
Doe 2 steranijs, 1 theelepel anijszaad, 1 eetlepel kruidnagel, 2 eetlepels venkelzaad, 1 eetlepel kaneel en 1 theelepel gemberpoeder in de keukenmachine en vermaal tot een poeder.

Dan maak je de sticky tempeh dressing:
Doe 1 theelepel 5-kruiden poeder in een kommetje. Voeg daar 2 flinke eetlepels sesamolie, 2 flinke eetlepels sojasaus, 2 flinke eetlepels gembersiroop (en optioneel: een halve theelepel suiker) en een 1/2e in ringetjes gesneden rode peper aan toe. Roer goed.

Daarna snij je 1 blok tempeh van 250 gram in stukjes. Doe een flinke scheut arachide olie in een koekenpan of wok en zet het op hoog vuur om de olie goed heet te laten worden. Als de olie heet is doe je de tempeh in de pan en bak je dit op hoog vuur lekker knapperig en bruin. Zet het vuur laag en giet de de sticky tempeh dressing bij de tempeh in de pan en meng goed. De dressing gaat bubbelen en wordt een beetje stroperig (sticky). Dat is het teken dat je sticky tempeh klaar is!

Eet smakelijk!

Deze sticky tempeh is da bomb

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *