fbpx
Recepten

Een yummy curry Madras recept!

Wat jaartjes geleden at ik wel eens kip madras, je weet wel, zo’n wereldgerecht. Snel en makkelijk klaar te maken en lekker. Tenminste, dat vond ik toen. Leuke uitdaging dus om een yummy curry Madras te maken en dan een helemaal vers gemaakte versie zonder pakjes en zakjes natuurlijk. Dit recept is het resultaat. 


Wat heb je nodig (voor ongeveer 3 personen):
– een pakje kipstuckjes (bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager)
– 2 eetlepels arachide olie
– 1/2e rode peper, fijn gehakt
– het groene deel van 2 bosuitjes, fijngesneden
– 3 flinke theelepels Madras kruiden (ik gebruik de Euroma kruidenmix van Jonnie Boer)
– 1 gele paprika, in stukken gesneden
– 1 rode paprika, in stukken gesneden
– 2 verse tomaten, in blokjes gesneden
– 1/2e spitskool, in stukken gesneden en beetgaar gestoomd
– 500 gram sperziebonen, gepunt en beetgaar gestoomd
– 500 gram broccoli, beetgaar gestoomd
– 150 gram couscous (50 gram per persoon)
– 300 ml kokosmelk (blikje)
– 100 gram linzen (bruine linzen uit blik, goed afspoelen)


Hoe maak je het klaar:
Strooi 1 flinke theelepel curry madras kruiden over de vega kipstuckjes en laat dit marineren.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stoom de broccoli, de spitskool en de sperziebonen tot de groentes beetgaar zijn. Let op: stoom ze apart want de stoomtijd varieert.

Doe de olie in een grote hapjes- of koekenpan. Fruit daarin de rode peper en de bosuitjes aan. Doe de vega kipstuckjes en de in stukken gesneden paprika (geel en rood) in de pan en bak een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg dan 1 flinke theelepel curry Madras kruiden en de fijngesneden tomaten toe en roer goed.
Doe vervolgens 200 ml kokosmelk in het mengsel in de pan en roer goed. Voeg dan de laatste flinke theelepel curry Madras kruiden toe en het restje kokosmelk. Als je van wat romiger houdt, dan kun je ervoor kiezen nog 100 ml kokosmelk extra te gebruiken (dan is het blikje leeg, #kokenzonderrestjes).

Roer daarna de beetgaar gestoomde groente en de linzen erdoor en laat 3 tot 5 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel op de pan.
Serveer direct, met een naanbrood of frisse raïta. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *