fbpx
Recepten

Romige pompoensoep

Pompoensoep recept
Een “spooky” Halloween receptje!
Nou ja, spooky…dat valt wel mee. Maar erg oranje is het wel en ook een tikje spicy voor de liefhebbers, dit favoriete soepje van Lindsay.


Een leuk weetje: Hokkaido pompoen is fodmap arm. Wil je meer groente toevoegen? Wortel is ook fodmap arm en smaakt heerlijk door deze soep.

Deze romige pompoensoep is ook perfect om te mealpreppen trouwens. Maak een grote pan vol en je kunt er later in de week bijvoorbeeld heerlijk van lunchen. Meenemen naar je werk kan ook, bijvoorbeeld in een thermosbeker zodat het lekker warm blijft. En wil je ook je ontbijt mealpreppen? Probeer dan eens deze yummy chia overnight oats!


Wat heb je nodig voor ongeveer 4 kommen:
– ongeveer 1 kilo biologische pompoen (Hokkaido)
– 1/2e rode peper
– peper en zout naar smaak
– het groene deel van een lente-ui
– 2 kleine eetlepels olijfolie
– 120 ml kokosmelk
– 1 eetlepel groentebouillonpoeder
– 3/4e liter water 


Hoe maak je het klaar?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de pompoen in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een lepel olijfolie over de pompoen en bestrooi met wat peper en zout. Bak, in het midden van de oven, gaar in de oven in ongeveer 25 minuten.
Zet een pan op middelhoog vuur. Snij de rode peper en lente-ui in stukjes. Doe de rest van de olie in de pan en fruit daarin de halve rode peper en lente-ui aan tot het zacht is. Voeg dan de pompoen, het water en het bouillonpoeder toe en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en pureer dan de soep. Voeg na het pureren de kokosmelk toe.
Wil je een iets romigere soep of iets minder pittig? Voeg dan nog wat meer kokosmelk toe.

Eet smakelijk!

Romige pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Romige pompoensoep

Anneloes Drees
Romige en pittige pompoensoep
Gang Soep
Keuken fodmap arm, geraffineerde suikervrij, vegan, vegetarisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg biologische hokkaido pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie mild
  • 1/2e rode peper
  • t theelepel kurkuma
  • 120 ml kokosmelk bijvoorbeeld Fairtrade
  • 1 eetlepel groentebouillon poeder
  • 750 ml water
  • 1 lente-ui het groene deel, in ringetjes geknipt of gesneden
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de pompoen in stukken en doe op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe 1 eetlepel olie en wat peper/zout/chilivlokken over de pompoen.
  • Rooster de pompoen in ongeveer 25 minuten gaar in de oven op 200 graden, in het midden van de oven.
  • Doe de rest van de olie in een pan en fruit daarin de gesneden rode peper en lente-ui glazig en zacht. Voeg de kurkuma toe, roer goed.
  • Doe dan het groentebouillonpoeder, het water en de geroosterde pompoen erbij in de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Pureer dan de soep.
  • Roer de kokosmelk door de gepureerde soep. Breng de soep op smaak met wat peper en zout als je dat nodig vindt.
  • Eet smakelijk!

Notities

Wil je van deze soep een nog groter smaakbommetje maken? Voeg dan bij de rode peper en lente-ui een halve cm geraspte verse gember toe. 
Fodmap arm? Gebruik dan alleen het groene deel van de lente-ui.
Trefwoord pompoen, vegan, vegetarisch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept