fbpx
Body

Stop geweld tegen vrouwen!

Geweld tegen vrouwen is overal. En wat er nu gebeurt in Afghanistan maakt pijnlijk duidelijk dat er nog veel werk te doen is op gebied van vrouwenrechten. Wist je dat wereldwijd ruim 35 procent van alle vrouwen, oftewel één miljard, met geweld te maken krijgt? In Kenia is dat zelfs 80 procent! Gendergerelateerd geweld vindt plaats op straat, in huis en in de productieketens van onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Het is één van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen ter wereld. Stop geweld tegen vrouwen!

De meeste rechtbanken zijn gesloten en weinig zaken komen voor een rechter. Hierdoor lopen veel daders gewoon vrij rond. Geweldplegingen komen sinds de lockdowns meer voor, maar worden minder gemeld. Vroeger ving ik wel vier vrouwen per dag op. Maar door de pandemie moesten we ons kantoor sluiten en vrouwen durven geen hulp meer te zoeken.

Elizabeth Mkongo

Onlangs vroeg minister-president Rutte tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN  aandacht voor de schaduwpandemie van geweld tegen vrouwen. Belangrijke woorden, want helaas is door de coronacrisis geweld tegen vrouwen schrikbarend toegenomen.

Gendergerelateerd geweld en uitbuiting van vrouwen is een diepgewortelde epidemie. Deze wordt wereldwijd in stand gehouden door ingesleten overtuigingen over gender, wetgeving en een winstbeluste economie. Om dit op te lossen is structurele verandering nodig. Daarom werkt ActionAid op alle niveaus aan gendergelijkheid. Met het bedrag dat jij ophaalt steunen we getroffen vrouwen direct, maar proberen we ook overheden en productieketens te beïnvloeden. Het doel van al onze initiatieven is een feministischere economie waarin het welzijn van vrouwen belangrijker is dan de winst van multinationals. 

We doen er alles aan om de getroffen vrouwen en meisjes te steunen. De situatie verandert echter snel. Ons werk om de meest kwetsbare mensen in Afghanistan te beschermen is urgenter dan ooit.

Sudipta Kumar, directeur van ActionAid Afghanistan
Dagen
Uren
Minuten

Women support Women

ActionAid steunt dappere vrouwen wereldwijd om te werken aan een eerlijke wereld en gelijke kansen voor iedereen. Het ingezamelde geld gaat bijvoorbeeld naar leiderschapstraining voor vrouwen en lobby voor eerlijke wetgeving en geweldsvrije productieketens. Het doel van alle ActionAid initiatieven is een feministische wereld waarin het welzijn van vrouwen vanzelfsprekend is!

Stop geweld tegen vrouwen!

Daarom dagen we je uit om mee te trainen voor 35 push-ups om die 35 procent de kop in te drukken. We trainen een maand lang onder begeleiding van onze topcoaches en doen de push-ups dan op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen- allemaal tegelijk. Zo maken we een collectieve vuist tegen gendergerelateerd geweld.

Meer over de push-ups:

Push-ups zetten je hele lichaam aan het werk. Bovenstaand zie je dat ze meer spieren aanspreken dan alleen die van je borst. Zo zie je dat je ook je schouders en triceps traint en bezig bent met het versterken van je core. Belangrijk is wel dat je leert hoe je ze op de juiste manier uitvoert.

Van makkelijk naar moeilijk:

Incline push-up nummer 8, zie onderstaande foto links.
Licht 80%
Incline push-up nummer 14, zie onderstaande foto links.
Zwaarder 35%
Push-up nummer 25, zie onderstaande foto links.
Zwaar 5%
Decline push-up, zie onderstaande foto rechts.
Zeer zwaar 1%

Wij staan en gaan voor gelijke rechten, een wereld zonder mishandeling en misbruik, jezelf kunnen en mogen zijn en je vleugels uit mogen slaan zover deze reiken als mens! Autonomie! Daarom doen wij mee aan deze challenge en hopen we onze leden, maar ook andere vrouwen en mannen te motiveren of te doneren of zich te voegen aan ons team en samen met ons de week van 25 november 35 push-ups of iets anders (op jouw manier) uit te voeren. Let’s support each other & stop geweld tegen vrouwen!

Schrijf je in bij team Life-Beat en doe met ons mee!

Women support Women

ActionAid steunt dappere vrouwen wereldwijd om te werken aan een eerlijke wereld en gelijke kansen voor iedereen. ga zelf de uitdaging aan. Want 35 procent van de vrouwen wereldwijd krijgt te maken met geweld - dat is 35 procent te veel! mee te trainen voor 35 push-ups om die 35 procent de kop in te drukken.

KICKBOKS-HIIT

Middels kickboksen fit worden?Voor vrouwen door vrouwen. Volg een gratis proefles 

Volg jij ons al ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *