fbpx
superdupderdelicious bliss balls - Groningen
Recepten

Superduperdelicious bliss balls

superdupderdelicious bliss balls - Groningen

Heerlijk vind ik het om met dit herfstige weer zo nu en dan in de keuken te rommelen en leuke gezonde(re) tussendoortjes te maken. En het is natuurlijk ook superleuk om anderen mee te laten genieten van onze baksels.


We nemen dan ook regelmatig treats mee naar de groepstrainingen zodat leden kunnen proeven en ons feedback kunnen geven. Zij wat lekkers en wij kunnen zo onze recepten verbeteren. Win-win!

Vorige week stonden deze superduperdelicious bliss balls op het menu. Gezonde ingrediënten en ze staan in een handomdraai op tafel. 


Wat heb je nodig voor ongeveer 20 balletjes:
– 20 gram havermout
– 1/4e theelepel vanillepoeder
– 120 gram zachte dadels (bijvoorbeeld ontpitte Medjool dadels)
– 5 zachte gedroogde pruimen
– 55 gram amandelmeel
– 1/2e theelepel speculaaskruiden
Optioneel voor de chocoladefans: 1 flinke theelepel cacao en 60 gram pure chocolade 

Hoe maak je deze superduperdelicious bliss balls klaar?
Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade, die is nl. om de balletjes in te dippen) in de keukenmachine en pulse tot het kruimelig en plakkerig is. Als je er een lepel uitschept moet je het tot een stevig balletje kunnen rollen. Plakt het niet genoeg? Mix er dan nog 1 of 2 dadels en/of een theelepel water (of plantaardige melk) door. Haal het “deeg” uit de keukenmachine en rol met je handen balletjes van het deeg.

Voor de chocoladefans: smelt de pure chocolade au bain marie. Dip daar een deel van de balletjes in en leg in een met bakpapier beklede schaal. Zet in de koelkast zodat de chocolade weer stevig kan worden.
Geniet er lekker van bij de koffie/thee of snack er eentje voor of na het sporten.
Enjoy!

Oh ja, deze bliss balls zijn, als je ze in de koelkast bewaart, ongeveer 2 weken houdbaar. En, als je een miniballetjes maakt, zijn ze perfect als topping op dit lekkere chiapudding ontbijtje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *